Τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (Amputee Football Hellas) συνάντησαν, προκειμένου να τους ευχηθούν καλή επιτυχία στο Nations League, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Σταμάτης, κατά την αναχώρηση της αποστολής από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 
Ο Υπουργός κ. Παπασταύρου, αρμόδιος του Συντονιστικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, υπογράμμισε τη διαρκή στήριξη της Κυβέρνησης στην Εθνική μας Ομάδα, η οποία, μέσω της δράσης της, αναδεικνύει τη σημασία του αθλητισμού ως μέσου κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης. Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Ομάδας, με τη δύναμη και τη θέλησή τους, αποδεικνύουν ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο για την ενεργό συμμετοχή στις αθλητικές διοργανώσεις.
 
Η 16μελής αποστολή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων αναχωρεί για την πόλη Blankenberge του Βελγίου, όπου και θα συμμετάσχει στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας του Nations League, με διοργανώτρια αρχή την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων (European Amputee Football Federation). Επισημαίνεται ότι το εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στο EURO 2024 που θα διοργανωθεί στη Γαλλία. Η Εθνική Ομάδα δραστηριοποιείται από το 2016, είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων και έχει διακριθεί με το βραβείο Fair Play της χρονιάς για το 2021.